Dr. Vilallonga
Cirugies
Platinium
PREGUNTES
Blog
Contacte

PREGUNTES FREQÜENTS

Tens dubtes sobre la teva salut? Aquí trobaràs tot un seguit de preguntes habituals entre els nostres pacients.
PATEIXO OBESITAT?
L’obesitat no és una qüestió estètica, és una qüestió de salut. Molts pacients són conscients del seu sobrepès, encara que se senten sans. No manifesten cap problema de salut al principi, però l’obesitat sana no existeix i l’evolució de la malaltia en cada persona en determinarà el pronòstic.
Com a experts en la gestió global de l’obesitat, recomanem una operació contra l’obesitat en tots els pacients amb un IMC superior a 30 en casos seleccionats, ja que en aquestes ocasions, la cirurgia és el tractament més efectiu.
QUÈ ÉS L’OBESITAT MÒRBIDA?
L’obesitat mòrbida es presenta quan tenim un IMC igual o superior a 40 Kg/m²², generalment després d’anys d’obesitat greu, i és una malaltia provocada per la combinació d’una dieta molt calòrica i una vida sedentària, tot i que en alguns casos sol tenir un origen hereditari. Millorar la dieta i fer exercici ajuden a perdre pes, però l’obesitat mòrbida només es resol amb una operació. A Quirobes volem oferir-te el millor tractament laparoscòpic perquè perdis pes i, sobretot, per a la teva seguretat. A més, oferim un programa global de treball per prevenir recaigudes.
QUINS TIPUS D’OBESITATS HI HA?
L’obesitat es classifica en diferents tipus en funció de l’IMC.

Consulta la calculadora d’IMC
La nostra calculadora d’IMC

Vols saber de manera ràpida i senzilla quin és el teu índex de massa corporal? Introdueix les teves dades a la nostra calculadora i sabràs a l’instant el teu IMC.

Pes:
Kg


Altura:
cm


Resultat:

És important recordar que cal introduir a la casella corresponent l’altura en centímetres i no en metres. Per tant, si fas 1,70 m, has d’escriure 170.
QUINS PROBLEMES CAUSA L’OBESITAT A LA MEVA SALUT?
Quan se’ns acumula greix a l’organisme podem patir processos inflamatoris que provoquen danys a les artèries, al pàncrees, al fetge, causen la diabetis i trastorns respiratoris greus. També se’ns poden acumular greixos en els vasos, fet que causa l’arteriosclerosi i la hipertensió, disfuncions hormonals, problemes de mobilitat greus i generalment problemes emocionals i psicològics.
COM ES POT REDUIR EL RISC DE PATIR OBESITAT?
A Quirobes, l’obesitat es combat des de diferents fronts: no només el clínic, també el nutricional, el psicològic, i fins i tot es promouen estils de vida saludables i una bona alimentació. L’atenció des de diverses disciplines és clau en el tractament de la pèrdua de pes.
COM M’HE DE PREPARAR PER A UNA CIRURGIA DE L’OBESITAT?
El més aconsellable és posar-se en mans d’un especialista perquè ens guiï en el procés per perdre pes. A més, convé seguir una dieta de preparació i fer exercicis per millorar el nostre estat de forma cardiopulmonar i sotmetre’ns a un estudi preanestèsic. A Quirobes t’ajudem a seguir la millor dieta i a preparar-te per a la intervenció que ha de ser curta, sense dolor i segura.
QUÈ ÉS LA LAPAROSCÒPIA?
En la cirurgia tradicional “oberta”, el cirurgià fa una sola incisió per entrar a l’abdomen, generalment anomenada laparotomia i condiciona un alt índex de dolor, infecció i hèrnia de la paret abdominal. La cirurgia laparoscòpica fa diverses incisions de 0,5 a 1 cm. A través d’aquestes incisions entren els instruments per poder treballar-hi i portar a terme les intervencions. Tractem tots els malalts d’obesitat mitjançant laparoscòpia encara que s’hagin sotmès a una operació prèviament. A més, en el nostre centre fem servir també la tecnologia 3D durant la intervenció per millorar la visió obtinguda amb la càmera. Així l’equip quirúrgic pot veure amb més precisió tots els elements clau per a l’èxit de la intervenció.
En comparació amb la cirurgia tradicional oberta, amb la cirurgia laparoscòpica els pacients senten menys dolor, tenen un període de recuperació més breu i hi ha menys cicatrització.
Òbviament, una intervenció quirúrgica per laparoscòpia exigeix comptar amb un personal altament qualificat i amb experiència, i s’ha de fer en un centre amb totes les garanties.
QUANT TRIGARÉ A RECUPERAR LA MEVA VIDA DIÀRIA?
La reincorporació a una vida normal pot trigar de dos a quatre setmanes, tot i que a partir d’una setmana després de l’operació, el pacient pot fer una vida normal amb cura de no fer esforços intensos.
CIRURGIA DE L’OBESITAT EN ADOLESCENTS
També tenim experiència en adolescents amb una tendència clara cap a l’obesitat, generalment de pares obesos que estan rebent tractament. S’han d’implicar en el tractament del seu progenitor, per tal de conscienciar-los en la prevenció d’un problema futur. Com és lògic, cada tram d’edat requereix unes consideracions i indicacions especials. En el cas d’una cirurgia en un adolescent, és molt important una preparació en què intervinguin psicòlegs especialitzats atès el possible impacte i influència en la conducta del jove. Cal assenyalar que la cirurgia en adolescents només es practica com a últim recurs, després d’haver intentat tractaments mèdics i psicològics guiats per especialistes.
CIRURGIA DE L’OBESITAT EN PERSONES MAJORS DE 65 ANYS
Avui dia, alguns centres fixen l’edat límit per a la cirurgia entre els 60 i els 65 anys. No obstant això, molts experts saben tractar pacients amb unes expectatives de vida llargues que se’ls ha d’intervenir per falta de mobilitat i per poder fer front a altres tractaments com ara la traumatologia. A Quirobes hem tractat amb èxit pacients majors per evitar qualsevol possible problema cardiopulmonar.
QUÈ CAL SABER DEL TIROIDE?
És una glàndula situada a l’altura de la tràquea i tenen com a funció principal la producció d’hormones que intervenen en la regulació de nombrosos processos metabòlics. És tan vital per al funcionament correcte del nostre cos, com problemàtica. Pot funcionar poc i malament, pot fer-ho en excés, també es pot inflamar i fins i tot originar tumors, entre els quals el càncer endocrí n’és el més comú.
AFECTARÀ LA CIRURGIA DE TIROIDE LA MEVA VEU?
La cirurgia de la tiroide és una cirurgia complexa, i per això oferim als pacients la possibilitat de neuromonitoritzar els dos nervis que serveixen per moure les cordes vocals i parlar correctament. La lesió d’aquests nervis és una complicació greu i sovint irreversible. L’ús de la neuromonitorització intraoperatòria pot evitar que es lesionin i permet comprovar que funcionen correctament. A més, operem amb lupes d’alta precisió per minimitzar els traumatismes als teixits i per visualitzar bé els nervis, els vasos i les glàndules paratiroides. Aquesta tecnologia permet garantir resultats excel·lents als pacients que s’han de sotmetre a una cirurgia de tiroide.
Correu electrònic


Adreça
Despatx 50
C. Marquesa de Vilallonga, 12
08017 Barcelona
Telèfon
Adreça
C/ Buïgas, 19.
08017 Barcelona
Telèfon
CONTACTE
Correu electrònic
Comentaris